Wil je ons graag helpen op onze missie? Ontdek hoe je ons kunt steunen.

Word financiële adoptie ouder.

Dit is uiteraard geen echte adoptie, maar een manier om het project algemeen te steunen en toch een persoonlijke band op te bouwen met één (of meer) van de kinderen in ons Indisch kindertehuis. Voor een jaarlijkse bijdrage behoort u tot het steeds groeiend groepje van Uncles en Aunties (peters en meters) die nauw betrokken zijn met het project en onze Indische kinderen.

Een kind financieel adopteren, kost 186 euro per jaar, of om het wat realistischer voor te stellen : een halve euro per dag. Dit bedrag wordt beschouwd als een individuele gift, en is dus fiscaal aftrekbaar.

U kan uw adoptie kindje zelf kiezen maar liefst na bespreking. Het kan namelijk zijn dat bepaalde kinderen nog geen Uncle of Auntie hebben terwijl er andere kinderen al meerdere hebben. Wij geven er dan de voorkeur aan de kinderen die nog niemand hebben aan te bieden.

Uiteraard kan u contact opnemen met uw kindje. Via onze Facebookgroep Saranalaya proberen we u op de hoogte te houden van het reilen en zeilen in het kindetehuis Saranalaya zelf. Daar worden regelmatig foto's en/of filmpjes van de kinderen geplaatst. Bovendien stuurt Sundar af en toe ook eens een brief uit het kindertehuis zelf met een tekening van het kindje. Daarnaast kan u zelf ook nog schrijven of mailen, maar daarin bent u uiteraard volledig vrij. Aunties en Uncles kunnen hun kindje natuurlijk ook steeds gaan opzoeken in India. Velen combineren dit met een tocht door dit prachtige land en komen thuis met onvergetelijke herinneringen...

Bent u geïntresseerd? contacteer ons

Praktisch

 • Bedrag voor de finaciële steun per kind voor Uncle/Auntie: 186 euro per jaar (liefst éénmalig te storten om het ons administratief eenvoudig te houden)
 • Begunstigde: Kontinenten vzw, Potterierei 72, 8000 Brugge Vermelding: Saranalaya en de naam van het kindje en uw rijksregisternummer Vergeet de vermelding niet, anders gaat het bedrag naar de algemene werking van Kontinenten vzw
  (Kontinenten vzw is een overkoepelende organisatie waarbij CARE aangesloten is zodat het mogelijk is voor ons om fiscale attesten af te leveren)
 • Rekeningnummer: IBAN: BE66 7380 3734 7143 ; BIC: KREDBEBB

Doe een vrije gift

Wij werken in België uitsluitend met vrijwilligers. Er gaat dus niets verloren aan Belgische lonen of administratie. C.A.R.E. kan dus garanderen dat elk bedrag, hoe klein ook, volledig naar het project gaat.

Individuele giften vanaf 40 euro per jaar zijn fiscaal aftrekbaar. Dit is echter niet het geval voor groepsinzamelingen of acties.

Praktisch

 • Begunstigde: Kontinenten vzw , Potterierei 72, 8000 Brugge
 • Vermelding: Saranalaya en uw rijksregisternummer (vergeet de vermelding niet, anders gaat het bedrag naar de algemene werking van Kontinenten vzw!)
  (Kontinenten vzw is een overkoepelende organisatie waarbij CARE aangesloten is zodat het mogelijk is voor ons om fiscale attesten af te leveren)
 • Rekeningnummer: IBAN: BE66 7380 3734 7143 ; BIC: KREDBEBB

Steunacties

Creativiteit troef !

Scholen die een actie op het getouw willen zetten voor hun Indische leeftijdsgenootjes, hebben veel mogelijkheden, en kunnen hun fantasie de vrije loop laten.

Enkele tips :

 • sponsorloop
 • rommelmarkt
 • kerstmarkt
 • taarten- of pannenkoekenbak
 • ontbijt aan huis (ter gelegenheid van vader- of moederdag)
 • carwash

Andere ideeën?

Contacteer ons en we luisteren graag naar al uw voorstellen.

Volg ons op facebook