Opstarten TMF Mobile Medical Camp!

We hebben samen met Sundar besloten om ons project Saranalaya uit te breiden om meer en betere hulp te kunnen bieden aan de armsten van de bevolking.

Een eerste uitbreiding hierop is het organiseren van een Mobile Medical Care Unit onder de overkoepelende organisatie The Megha Foundation (TMF) waarvan ook ons kindertehuis Saranalaya deel uitmaakt.

Bedoeling zou zijn om in de toekomst een mobiele medische unit bestaande uit een ambulance, een dokter en een verpleegkundige uit te bouwen die naar de omringende dorpen kan rijden en daar de meest dringende hulp kan bieden aan diegenen die het het meest nodig hebben.

Een eerste stap in de goede richting is nu gebeurd waarbij een oproep werd gedaan naar de plaatselijke bevolking rond het kindertehuis en waarbij de armsten aanspraak konden doen op een gratis consultatie bij een dokter en een eerste verzorging kregen en tenslotte nog een gratis EHBO koffer aangeboden kregen.

De dag begon vanmorgen om 10 u en er werd hard doorgewerkt tot na middernacht. Meer dan 120 mensen kwamen langs.
De arts van dienst diende de eerste zorgen toe en gaf iedereen duidelijke uitleg waar ze met hun meer gecompliceerde gezondheidsproblemen terecht kunnen, waar er nog mogelijkheid tot gratis behandelingen is, ...

De 100 EHBO boxen werden uitgedeeld aan wie ze het meest nodig had, en Sundar en Babu gaven uitleg over het gebruik ervan.
Kavitha en Sowmiya ( het nichtje van Sundar) controleerden de suikerspiegel bij de patienten, de dochter van de watchman verzorgde de administratie, onze meisjes Kavitha en Archana deelden drank uit, want ook vandaag was het weer snikheet.

Kostprijs van deze dag én de EHBO boxen: 25.000 rupee (ongeveer 320 euro)

 

Dank je wel, Sundar en team voor deze schitterende organisatie - thanks for all your efforts - congratulations, we are so proud!

Bekijk hier alle foto's.