Ramp in het kindertehuis

Op 2 december kregen we 's morgens vroeg een noodtelefoontje van Sundar: de streek van Chennai was getroffen door zeer zware overstromingen, en ook het kindertehuis was niet gespaard.

Ze hebben in het holst van de nacht de kinderen moeten evacueren naar de hogere verdiepingen, en een paar uur later stond het gelijkvloers helemaal onder - het water stond 1.5 m hoog.
De mensen uit het dorp hebben hun toevlucht gezocht in Saranalaya en in het St. Josephscollege, de enige 2 gebouwen in de streek die onderdak konden bieden op een veilige manier.
Er was geen drinkwater, geen eten, en de situatie was gevaarlijk omdat er zich ook slangen in het water bevonden.
 
Alle kinderen zijn gelukkig veilig - de computer en noodgenerator konden gered worden, de auto, koelkast, rijstvermaler en andere toestellen zijn allemaal stuk. Van de verbouwingen van afgelopen zomer ( schilderwerken, ingebouwde kasten, rekken, nieuwe deuren...) blijft weinig over.
Het belangrijkste is dat iedereen veilig is, het materiële krijgen we wel opgelost.
 
Na 3 dagen begon het water eindelijk te zakken,en kon het normale leven stilaan terug hervat worden worden.
 
De burgemeester van Thandalam stak, samen met de saranalaya ploeg, de handen uit de mouwen, en maakte eten voor 2000 (!) mensen - het kindertehuis was de enige plaats waar er electriciteit is, dank zij onze noodgenerator.
 
De foto's spreken voor zich...