Care India

C.A.R.E. is een vrijwillige, kleinschalige Belgische vereniging die zich inzet voor de opvang van straatkinderen in Chennai, in het zuiden van India.

Het kindertehuis ‘Saranalaya’ (betekent ‘geborgenheid’) wil de kinderen die er wonen niet enkel onderdak, maar ook een echte ‘thuis’ bieden. Een groot gezin, waar tijd en interesse is voor iedereen, met een warme vader- en moederfiguur - een basis om op terug te vallen. Uniek voor een land als India.

CARE Nieuws

Welkom nieuwe kinderen!

Sundar heeft zes nieuwe kinderen laten opnemen in ons kindertehuis wegens dringende nood.  Het zijn Lokesh, Niroshkumar, Praveen, Viswanathan, Naveen en Augustine.  Best wel weer enkele tragische verhalen. Deze keer zit het gevolg van de COVID...

Nieuws vanuit het tehuis

Ons jaarlijks bezoek

We zijn weer terug van ons jaarlijks reisje in de Krokusvakantie naar ons project Saranalaya.    Naar traditie komen we er toe met vijf grote valiezen vol kleren en verrassingen en is het de eerste dag leuk om te zien hoe blij de kinderen zijn met...

 

Voorleesboek Floris en Ibe

Neverending Birthdaycalendar

Sundar verdient Golden Star Award

In 2011 werd aan Sundar door de Indian High Court een 'Golden Star Award' overhandigd.

Deze award is een speciale erkenning in India voor uitzonderlijk verdienstelijke personen die zich inzetten op het gebied van welzijnswerk.

...

Veerle Libelle Vrouw van het Jaar 2010

Veerle stond als mede-oprichtster van CARE in de kijker in het weekblad Libelle van juli 2010.

Ze werd genomineerd voor de titel ‘Vrouw met een missie’.

Op 2 november 2010 is ze verkozen als ‘Vrouw van het Jaar 2010’. Veerle kreeg...