Individual support: becoming a godparent.

Heel wat mensen zijn bekommerd om het lot van kinderen die het niet zo gemakkelijk hebben in het leven. Als er dan ook nog een persoonlijk contact bestaat met dat kind, dan wordt er vaak een unieke band opgebouwd, en verdwijnen alle grenzen tussen India en Belgie.

Dank zij uw steun kan de toekomst van een kind, 9000 km van hier, er totaal anders uit zien. En dan gaat het niet alleen om een dak boven hun hoofd, onderwijs, medische verzorging, afwisselende voeding en vooral een 'thuis', maar ook het besef dat er mensen aan de andere kant van de wereld bekommerd zijn om hun situatie.

Het feit dat niet iedereen hen in de steek laat.

Spreekt het u ook wel aan het financiele peter- of meterschap van onze kinderen op u te nemen?

 

Wat kost het?

Een kind financieel adopteren, kost 186 euro per jaar, of om het wat realistischer voor te stellen : een halve euro per dag. Dit bedrag wordt beschouwd als een individuele gift, en is dus fiscaal aftrekbaar. 

Kan ik mijn adoptiekindje kiezen?

Ja, het eenvoudigst is ons te contacteren via mail als u adoptie-peter of -meter wil worden. Samen bekijken we dan welk kindje uw voorkeur wegdraagt. Sommige mensen verkiezen bv. een jongen of meisje van dezelfde leeftijd van hun eigen kinderen, anderen hebben geen voorkeur en laten de keuze aan ons. Lees misschien al even het verhaal van onze kinderen, misschien zit uw oogappel er wel bij? 

Is er persoonlijk contact mogelijk?

Uiteraard kan u contact opnemen met uw kindje. Via tekeningen, foto's, nieuwsbrieven, schoolresultaten, ... proberen we u op de hoogte te houden van het reilen en zeilen in Saranalaya. Daarnaast kan u zelf nog schrijven of mailen, maar daarin bent u uiteraard volledig vrij. Adoptiepeters of -meters kunnen hun kindje natuurlijk ook steeds gaan opzoeken in India, velen combineren dit met een tocht door dit prachtige land, en komen thuis met onvergetelijke herinneringen...

Hoe gaat het nu verder als ik geinteresseerd ben?

Zoals gezegd, is het makkelijkst als u ons eerst even contacteert. U krijgt daarna een fotootje van uw kindje per post of per mail thuisgestuurd, met nog wat informatie, en een overschrijvingsformulier. Hoeveel of hoe weinig contact u dan zelf wil met uw kindje, hangt verder enkel van uzelf af.

Hoe praktisch?

Contacteer ons op:   vanakaam@hotmail.com    of      linademan@telenet.be

 

 

PRAKTISCH:

Begunstigde: DISOP - Spastraat 32 - 1000 Brussel Vermelding: project CARE  (vergeet de vermelding niet, anders gaat het bedrag naar de algemene werking van DISOP!) 

Rekeningnummer: 430-0836951-26 of IBAN: BE 59 430083695126 ; BIC: KREDBEBB

Contact: vanakaam@hotmail.com